Изборите станаха хазарт

Букмейкъри поставиха Фандъкова за фаворит

Политика
14:33 - 23 Октомври 2019
4843
Изборите станаха хазарт

Местните избори се превърнаха в хазарт. Букмейкъри вече пуснаха първите залози за вота. Това е традиция по време на парламентарен вот, докато при местния възможностите са силно ограничени, защото има пракалено много общини.

Заради това засега залозите са само за София и Пловдив, където се очаква голяма битка.

Йорданка Фандъкова е фаворит да запази кметското място с коефициент от 1,66. Шансовете на Мая Манолова са оценени на 1,92. Борислав Игнатов е с 5, Ангел Джамбазки - 8, а Борис Бонев - 9. Всички останали са доста екзотични за букмейкърите.

В Пловдив фаворит е Здравко Димитров-Зико. Областният управител е с коефициент 1,73. Бившият кмет Славчо Атанасов е оценен с 1,86. Дени Каназирева е с 4, Николай Радев с 6. Останалите са с коефициент 20, което ги прави аутсайдери в надпреварата.

Букмейкърите очакват по-ожесточен двубой в Пловдив, защото разликата от коефициентите на фаворитите е само 0,13. Коефициентът е това, по което се умножава залогът ти.

Или с други думи, ако заложиш 100 лева на Фандъкова, ще спечелиш 166, или 66 лева чиста печалба. С други думи - колкото е по-нисък коефициентът ти, толкова по-голям фаворит си според анализите на букмейкърите.

В момента се играе за краен победител. Очаква се за евентуален балотаж да бъдат променени коефициентите и да бъдат включени и други общини. Засега обаче се смята, че вотът в градове като Варна и Бургас е предопределен.