Избягал домашен тигър беше намерен жив и здрав в Хюстън

Новини
12:59 - 19 Май 2021
1957
Избягал домашен тигър беше намерен жив и здрав в Хюстън

Бенгалски тигър, видян за последно преди седмица да обикаля тревните площи в предградията на Хюстън, САЩ, е открит от полицията в добро здраве и ще бъде отведен в приют, съобщава АФП, като се позовава на местната полиция.

Тигърът с име Индия е бил собственост на Виктор Куевас, който в миналото е бил обвиняван в убийство, допълва агенцията.

Уплашени жители на квартал на Хюстън са забелязали животното, което бродело из дворовете на къщите.

"Щастливи сме да съобщим, че изчезналият тигър, видян в квартал Хюстън миналата седмица, е намерен и изглежда невредим", заяви градската полиция.

Притежаването на тигър е незаконно в границите на град Хюстън - макар че е разрешено в много части на щата при определени условия - но полицията заяви, че съпругата на Куевас няма да бъде обвинена. 

Тигърът е транспортиран до ранчо в Кливланд Амори в Мърчисън, Тексас, където ще има свое собствено местообитание с половин акра земя (0,2 хектара), включително гориста местност и басейн.

"Нашата цел е да му осигурим най-доброто качество на живот", каза директорът на ранчото Ноел Алмруд на пресконференция. Алмруд каза пред репортери, че Индия ще влезе в карантина за 30 дни, преди да бъде въведена в новото си местообитание.

В Тексас има голям брой тигри в плен. В национален мащаб групата за опазване на WWF изчислява, че има около 5000 тигри, живеещи в плен, което е повече от цялата световна популация на диви тигри.