Изчезна жена от Пушево, търсят я с дронове

Общество
11:40 - 10 Май 2023
1163
Изчезна жена от Пушево, търсят я с дронове

70-годишна жена от великотърновското село Пушево е изчезнала преди десетина дни и е обявена за издирване. Това потвърди кметицата на Пушево Юлия Костадинова.

Моника Щърбанова, която живеела сама, е в неизвестност от 1 май. Старицата напуснала дома си и от тогава от нея няма и следа.

„Жената не беше много добре със здравето и я наблюдавахме. Понякога не разпознаваше хората. Има близки във Велико Търново, разговаряла съм с тях за състоянието и. Моника се нуждаеше от специализирани грижи“, сподели Юлия Костадинова, цитирана от „Борба“.

След като в селото разбрали, че Моника Щърбанова е изчезнала, незабавно алармирали полицията. С дни наред жената била издирвана в околностите на Пушево от униформени, които обходили местността със следови кучета. Районът бил обследван и с дронове. В претърсването на околностите се включили и хора от селото, но без резултат.

„Това не се случва за първи път с Моника Щърбанова. Преди време бе напуснала дома си във Велико Търново и я открихме близо до Пушево. Беше изминала доста път пеша. Жената се скита и може да извърви голямо разстояние“, разказа още Юлия Костадинова.