Изчезналият малайзийски боинг вероятно умишлено е потопен

Полет МН370 "замлъкна" мистериозно на 8 март 2014 г. при полет от Куала Лумпур за Пекин

Новини
16:25 - 12 Юли 2019
1865
Изчезналият малайзийски боинг вероятно умишлено е потопен

Пилотът на малайзийския самолет - полет МН370, който изчезна на 8 март 2014 г. при полет от Куала Лумпур за Пекин, е контролирал самолета "до последния момент", подозират френски следователи по случая, след като са получили достъп до "ключови" данни за полета, пише британският вестник "Дейли телеграф".

Запознаването с тези данни "подхранва" подозрението, че пилотът умишлено е разбил самолета в морето, извършвайки убийство и самоубийство едновременно, казали следователите. Тези разкрития, базирани на данни от боинга, се появяват само дни след лансирането на нова версия, че пилотът е страдал от клинична депресия, което го накарало да лиши пътниците от кислород, след което да разбие огромния "Боинг 777" в морето.

На борда на самолета, който изчезна и се превърна в една от най-големите авиационни мистерии в света, имаше 239 души. Всички те се смятат за загинали, макар че многобройните издирвания в различни части на моретата и океаните в Югоизточна Азия и край западното крайбрежие на Австралия и до днес не са открили следи от изчезналия самолет.