Изгоряха 11 бракувани микробуса и автобуса в Търговище

Общество
12:36 - 20 Април 2023
953
Изгоряха 11 бракувани микробуса и автобуса в Търговище

При пожара в Търговище са изгорели 11 бракувани микробуса и автобуса. Огънят пламна снощи около 19:05 часа в складови помещения (гаражни халета) на бившето военно поделение в града. Няма данни за пострадали хора.

Огънят бързо е обхванал голяма площ, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР . Веднага след получаване на сигнала на мястото на инцидента са пристигнали три екипа служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище с три противопожарни автомобила, както и служители на ОД на МВР и на Районното управления в града. Пожарът е бил своевременно локализиран, а впоследствие, около 21:00 часа, и напълно ликвидиран от огнеборците.

При инцидента са унищожени около 4 400 кв. метра хидроизолация, 11 бракувани микробуси и автобуси, 100 метра електрическа инсталация, 20 метални врати. Спасени от огъня са два микробуса. За гасенето на пожара са използвани около 24 000 литра вода, предаде БТА.

Причините за възникването му са в процес на изясняване. Предстои извършване на различни процесуално-следствени действия в рамките на образуваното по случая досъдебно производство. Днес се извършва оглед на местопроизшествието.