Изгоряха домовете на 4 ромски семейства в Смолян

Огънят тръгнал от дървена постройка около 35 кв.м., предназначена за жилище

Новини
10:55 - 28 Август 2020
1428
Изгоряха домовете на 4 ромски семейства в Смолян

Пожар унищожи 4 постройки в Смолян на ромски семейства на ул. "Васил Райдовски". Ромската махала в квартала е над 200 души, които са регистрирани на един единствен адрес- "Васил Райдовски" 81. Над 20 души остават без покрив.

Огънят тръгнал от дървена постройка около 35 кв.м., предназначена за жилище, собственост на 32-годишен мъж, която е изгоряла заедно с покъщнината. Пламъците са се разпространили и са обхванали дървена покривна конструкция с покривен материал тип хидроизолационни листове и покъщнина в тухлена постройка около 15 кв.м., предназначена за жилище, собственост на 44-годишен мъж, която постройка е изгоряла напълно.

Огънят е унищожил и дървена покривна конструкция с ламарина и покъщнина в тухлената постройка около 20 кв. м, предназначена за жилище, собственост на 58-годшна жена. Обгорели са и около 5кв.м. дървена покривна конструкция на тухлена постройка, предназначена за жилище, собственост на 57-годишен мъж. Огнеборците са спасили 10 сгради, около 3 дка иглолистна и широколистна гора и четири автомобила, намиращи се в непосредствена близост. В резултат на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действие е установено, че евентуален извършител на пожара е 37-годишния И.М. от Смолян, който е задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.