Изнася ли се народът? Брутална опашка за заминаващи на летище "София"

Новини
17:50 - 19 Април 2022
6899
Изнася ли се народът? Брутална опашка за заминаващи на летище "София"

С падането на ограниченията и задаващите се Великденски празници, покрай които можете да си направите една доста добро отпуска откъм дни, хората го удариха на пътуване в чужбина. Някой решиха да сторят това преди да чакат четвъртък, когато е последния работен ден за тази седмица, като по този начин изпревариха основната вълна, но на летище "София" се получи грандиозно стълпотворение от хора с куфари. Терминал 2 буквално се задръсти от народ, а служителите от различните дирекции не смогват да обслужват всички навреме.

Всичко това доведе до много нерви, а по-гневните и зависими от социалните мрежи, побързаха да се оплачат на всички, публикувайки снимки и текстове, някои от които са нецензурни.

Извънредното положение у нас отпадна, паднаха и маските, но мнозина не знаят, че за връщане в България се изисква все още сертификат или тест. По-лесно се оказва напускането на пределите на родината ни, отколкото връщането. И така евтините самолетни билети се оскъпяват, тъй като изискванията са различни. Заповедта за представяне на тест или сертификат за навлизане на територията на България, е до 15 май, което е важна подробност, разбира се.

Вече има достатъчно подобни скандали със служители, които изпълняват задълженията си и изискват необходимите документи, които нашенците нямат да предоставят и не искат да разберат защо са попаднали в тази ситуация.

Едни от най-търсените дестинации в момента са Кипър, Италия, Германия и Гърция. Голяма част от хората отиват при роднини или близки приятели, но други са с еднопосочни билети, което е обяснимо защо - тенденция от много години насам.

"Хората видимо се подразниха за поскъпването на агнешкото и козунакът за Великден, та решиха да отидат да хапнат традиционните ястия на по-евтино. А и тъкмо ще се видят с близки и приятели, ще се насладят и на хубавото време, което се задава на хоризонта", коментираха зевзеци в социалните мрежи.

Други недоволстваха от бавното обслужване по гишетата, но просто персоналът не смогва с регистрирания багаж, издаването на бордни карти, които някои компании вече изискват и не допускат онлайн чекиране, както и с проверката на документи от страна на Гранична полиция, която от доста време работи с доста намален състав, а това води до подобни големи опашки и струпване на хора на едно място.

До няколко часа, максимум до ден, се очаква и същото преселение на народите, но по пътните артерии на България - кой по родните места, кой в близки нам държави, където да отпусне душата, да налива напитки в гърлото, да хапва на корем агнешко и зелена салата, както и козунак с яйца.