Изненада: Борисов връща мандата за съставяне на правителство (НА ЖИВО)

Политика
08:33 - 23 Април 2021
6984
Изненада: Борисов връща мандата за съставяне на правителство (НА ЖИВО)

Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство. Това съобщи току-що премиерът в оставка Бойко Борисов на живо във фейсбук. 

От "Има такъв народ" и ДБ отказаха среща с ГЕРБ. 

„Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви Даниел Митов.

"Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи", смята Борисов. Той обяви, че ще приеме решението на партията да върнат мандата за съставяне на правителство.

"Българските граждани успяха да видят как би изглеждал наш кабинет в такава революционна ситуация. Вчера видях как веднага се метната на депутатските Мерцедеси. Видях, че в първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000 лв. Видях как се върна най-порочната практика в парламента - гласуването с чужди карти и то тези от "Има такъв народ", които обясняваха как депутатите трябва да работят", каза Борисов.

По думите на премиера в оставка, "ако имаше разумна политическа класа, те щяха да разчетат какво казва народът".

"Народът каза - ГЕРБ трябва да бъде в управлението. И второ, народът каза ГЕРБ трябва да бъде контролиран. сиреч народът не ни е дал превес. Това е моят прочит на изборите", каза премиерът в оставка.