ИЗНЕНАДА: Дъщерята на Ангел Найденов отива посланик във Виена

Майката на малките близнаци се уреди с престижния пост покрай съпорта на Мая за Радев

Политика
14:52 - 26 Август 2022
15255
ИЗНЕНАДА: Дъщерята на Ангел Найденов отива посланик във Виена

Дъщерята на бившия военен министър Ангел Найденов - Десислава, е определена от служебния кабинет на Гълъб Донев, за нов посланик на България в Австрия. Според запознати името на дипломата от кариерата е било договорено още при предишното управление - това на Кирил Петков, но Теодора Генчовска така и не успя да го приеме на заседанията на кабинета тогава. Затова всеки момент сега президентът Румен Радев ще издаде указа, а след това Десислава Найденова ще изчака и агремана от Виена. 

Десислава Ангелова Найденова-Господинова бе дълги години в мисията ни в Берлин, а след това стана шеф на отдел в МВнР по европейските политики. Преди това пък има опит в посолството ни в Лондон. 


Десислава Найденова-Господинова (първата отляво надясно) 

Тя е дете от първия брак на Найденов с покойната лекарка д-р Нина Найденова. Дамата е извървяла цялата стълбица във Външно - от най-ниския ранг на дипломатическата служба. 

Прави впечатление обаче, че това е поредното назначение, свързано с новото семейство на Найденов и конкретно със съпругата му Мая Манолова. Бившата омбудсманка декларира пълна подкрепа за Румен Радев и неговите политики и бе основен негов поддръжник и за втория мандат на "Дондуков" 2. Неин кадър - пиар, се озова в министерството на иновациите в новия служебен кабинет.

А кума на Найденов и Манолова е Весела Лечева - новият служебен спортен министър.

Дъщерята на Ангел Найденов е майка на близнаците Адриан и Кристиан, родени през 2016 г.