Изненада: Ето за кого ще гласува Иван Костов

Командира подкрепя с преференция фаворитката си Марта Георгиева, избутана на последно място в 23-и МИР

Новини
15:41 - 27 Септември 2022
9550
Изненада: Ето за кого ще гласува Иван Костов

След вчерашния фурор с представянето на книгата си „Политиката отвътре”, бившият премиер Иван Костов е споделил за кого ще гласува в листата на 23-и МИР в София.  Командира обещал на голямата си фаворитка Марта Георгиева да я избере с преференция. На снощното събитие в НДК, големият лидер на десницата е гарантирал на тъмносинята фурия, че тя ще е неговият избор, издадоха десебари. 

В многолюдния софийски район, водач на листата е бившият правосъден министър Надежда Георгиева. Седма е най-изявената в ДБ – Елисавета Белобрадова. За жалост, момичето на ДСБ е предпоследно в списъка. Явно и това е накарало Иван Костов категорично да подкрепи избутания назад свой кадър.

Със сигурност, Костов не е особено щастлив, че една от най-силните фигури в неговата партия е на предпоследно място в списъка от 32 души. Затова и няма да подкрепи с преференция втората в листата – Кристина Петкова, която е и зам.-председател на ДСБ в момента.

Възпитаничката на Френската гимназия и Алма Матер бе член на Националното ръководство на партията, тя е и общински съветник от групата на ДСБ в СОС.

Георгиева е популярна с хуманните си каузи си за защита на животните, както и с реалната помощ за бездомните кучета. 

Възпитаничката на Френската гимназия е известна и с дългогодишната си битка за демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Марта дори бе арестувана през 2014 г., след като написа на монумента "Окупатори". Тогава тя заяви, че паметникът е важен само за руското посолство, но руши достойнството на българите. 

Снимка: Агнес Методиева