Изненада! Евгени Минчев и Наталия Киселова влизат в листите на БСП

Конституционалистката влиза от гражданската квота

Новини
18:30 - 21 Септември 2024
7220
Изненада! Евгени Минчев и Наталия Киселова влизат в листите на БСП

Поредна политическа изненада! Паркетният лъв Евгени Минчев ще е кандидат за депутат от „БСП-Обединена левица“. 

Софийската организация на БСП е номинирала доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати, съобщи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Иван Иванов по НОВА.

Иван Иванов

„Дали г-н Минчев ще бъде част от листите е негово решение. Да, имало е такова предложение, беше представено от представители на Софийската организация. Не мога да отговоря дали е запознат, дали ще даде своето съгласие за участие”, каза Иван Иванов. Той потвърди, че става въпрос за 23-и МИР.

Името на Минчев е било утвърдено на вчерашното заседание на Националния съвет на партията. Минчев ще е в 23 МИР София, ще заеме позиция от гражданската квота.

61-годишният настоящ светски хроникьор, бивш ватман, не крие хомосексуалността си.

В последните месеци при него действително се забелязва една необичайна политическа активност, пише Флагман.

Той бе сред най-сериозните поддръжниците на забраната за гей пропагадната в училищата. Неслучайно бе в парламента няколко пъти по покана на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и мнозина смятаха, че ако влиза в политиката, ще е от листата на „възрожденци“, но самият той явно има други планове.

В софийските листи на БСП има още едно интересно име – доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право, която се счита за близка до президента Румен Радев. Тя ще е в 25 МИР на избираема позиция.

„Радвам се, че г-жа Киселова се е съгласила, поне така разбрах тази сутрин от секретаря на партията в друго предаване”, каза Иван Иванов.