Изненада: ПП-ДБ може и да дадат състав на кабинет на Бойко

В коалицията обаче нямали готовност да обсъждат имена

Топ
10:28 - 26 Април 2023
4152
Изненада: ПП-ДБ може и да дадат състав на кабинет на Бойко

Изненедващо, ПП-ДБ може и да предложат списък с кандидат-министри за кабинет, както настоя вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на лидерската среща вчера.

Това стана ясно от думите на акад. Николай Денков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

Нека първо да минем през обсъждане в коалицията, има и плюсове, и минуси в двата варианта, така че има нагласа, че може и да предложим, както бе обсъдено вчера, но няма никаква готовност да се обсъждат имена, каза Денков.

Управленската програма, която се подготвя, ще е на Министерския съвет, а не е съвместна програма, обясни Денков. Ще подготвим такава и ще я обсъдим с другите парламентарни групи, първо с ГЕРБ като най-голяма група, за да видим дали можем да получим подкрепа, допълни той. 

Ясно е, че гласуването върви в комплект - структура, състав на Министерския съвет и програмата, която трябва да изпълнява МС, така че това е негова програма, допълни той.

Нека да видим процеса - не се притеснявам толкова за самата подготовка, тъй като имаме изчерпателна предизборна програма, ще стъпим на нея. Повече ме притеснява въпросът с другите групи като продължителност и сложност, каза още Денков. 

Той отказа да отговаря на въпроси за имена и състав на правителството и дали то ще е политическо или експертно. И уточни, че самият той не участва в такива разговори.