Изпращат на съд тийнейджър, свил оборота на столичен магазин

19-годишният крадец взел 3622,74 лева от каса на търговския обект

Общество
13:19 - 24 Септември 2020
1287
Изпращат на съд тийнейджър, свил оборота на столичен магазин

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д. Ц., на 19 години, за това, че отнел 3622,74 лева, собственост на магазин „Б.“ ЕООД. 

В. Й. заемала длъжността продавач-консултант в магазин „Б.“ в София. На 15.12.2019 г. тя била на работното си място. На същата дата, около 18,00 ч., В. Й. се отправила към офиса на магазина, който се намирал в задната част на помещението. След като влязла вътре В. Й. видяла, че там се намира обвиняемият Д. Ц. с медицинска маска на лицето си. Д. Ц. държал в ръцете си плик, съдържащ оборотни средства собственост на магазина. Когато обвиняемият възприел В. Й., същият се обърнал към нея и я заплашил с думите „Ако гъкнеш, си мъртва!“. В. Й. се притеснила много от отправената към нея заплаха и останала неподвижна на място, без да каже нищо. Обвиняемият използвал този момент и избягал.

Веднага след като обвиняемият избягал, В. Й. заедно с други служители установили, че касата в офиса била отворена и от нея липсвали пари в размер на 3568,74 лева и ваучери за храна на стойност 54,00 лева. Служителите уведомили управителката на магазина Й. Г. и полицията.

Й. Г. прегледала видеозаписите от охранителните камери в магазина и уведомила пристигналите на място полицейски служители от състава на 05 РУ-СДВР за случая.

В хода на образуваното досъдебно производство, обвиняемият Д. Ц. бил установен, спрямо него била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в съда.