Изправят пред съда ревнивец, заклал мъж и жена

Крими
16:16 - 24 Април 2020
1805
Изправят пред съда ревнивец, заклал мъж и жена

Пловдивската Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 51-годишния Богоя Б., който през септември миналата година в село Ръжево жестоко наръга с нож 64-годишната Росица Г. и 60-годишния Лазар Л.

Нападателят от години живеел сам и помагал в къщната работа на Росица по молба на нейни близки.

Двамата се разбирали добре, а жената общувала и с Лазар, който живеел на близка улица. Тя се придвижвала трудно и той й помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините. Богоя обаче ревнувал от Лазар и се чувствал пренебрегнат.

На 16 септември м.г. Лазар и Росица отишли с автомобила да пазаруват в близко село. По същото време Богоя се напил и решил да им отмъсти.

Докато пострадалата отсъствала, той сложил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне. Към обяд двамата се прибрали.

Лазар спрял автомобила до дома на пострадалата. Росица след като не успяла да отвори, го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата.

През това време Богоя видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: „Къде ми е катинарът? Не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това?!“

Без да й отговори, обвиняемият мъжът дръпнал жената за дясната ръка, извадил 13-сантиметров кухненски нож и я пробол в областта на лицето и гърба.

Лазар пристигнал, за да й помогне, но щом го видял, Богоя му изкрещял: „Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“. Насочил се с ножа към него, но той побягнал. Малко след това паднал на пътя. Богоя го настигнал и го пробол с ножа в двата крака.

Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в "Спешна помощ" и в полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата. Богоя е арестуван на следващия ден. 

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.