Израел: Мъртъв е и последният изчезнал заложник

Семейството на издирваната Билха Инон е информирано, че тя вече не е жива

Новини
22:10 - 06 Август 2024
2138
Израел: Мъртъв е и последният изчезнал заложник

След задълбочено разследване беше потвърдено, че последният човек, обявен за изчезнал в Израел след кървавото нападение на палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври миналата година, е мъртъв. Това съобщи тази вечер израелската армия, цитирана от Франс прес.

"Днес представители на израелската армия официално информираха семейството на Билха Инон, че тя вече не е жива", се казва в изявление на военните.

След нападението на 7 октомври, предизвикало войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, армията извърши задълбочено разследване, за да открие Билха Инон, се казва в изявлението. "В района на къщата на Инон бяха открити доказателства, които след сложни
тестове позволиха да се удостовери самоличността ѝ" и да се заключи, че тя е била убита на 7 октомври", допълват военните.

На този ден бойни групи на "Хамас", проникнали в Южен Израел от Газа, извършиха нападение, в резултат на което загинаха 1198 души, повечето от които цивилни, сочат данните на АФП, основаващи се израелска официална информация.

Според армията от отвлечените при атаката 251 души в Газа все още се намират 111 души, като 39 от тях са мъртви, пише БТА. В отговор на нападението на "Хамас" Израел предприе офанзива, която до момента е отнела
живота на над 39 650 души по данни на здравното министерство в Газа. Не се уточняват броя на загиналите бойци и цивилни.