Изритаха от театъра звезда от сериала "Кухня", критикувал войната срещу Украйна

Дмитрий Назаров осъди остро "специалната военна операция" и мобилизацията в Русия

Легенди
15:00 - 15 Януари 2023
5648
Изритаха от театъра звезда от сериала "Кухня", критикувал войната срещу Украйна

Известният руски актьор и звезда от сериала "Кухня" Дмитрий Назаров беше уволнен от Московския художествен театър "А. П. Чехов" заради критични изказвания по въпроса за "специалната военна операция в Украйна", както в Русия официално наричат войната срещу Киев. Решението е взето от художествения ръководител на театъра - популярния артист Константин Хабенски, който подкрепя президента Владимир Путин и войната срещу Украйна.

Точно преди година президентът Путин поздрави ръководителя на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски за 50-ия му юбилей. Година по-късно актьорът уволни колегата си Дмитрий Назаров заради антивоенна пропаганда

Заедно с Назаров е била уволнена и съпругата му Олга Василиева. По-рано театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла "Коренът на любовта", в който Назаров трябвало да изпълни главната роля. Организаторите са заявили, че повод за отмяната на представлението е било "недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията".

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "Народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

Както съобщават руски медии, след началото на войната в канала си в Youtube Назаров започна да публикува стихове и песни, в които се изказва критично за руските власти и действията им в Украйна.