Изродът, гаврил се с безпомощна старица в Бургас, остава в килия

18-годишният Райко има повдигнати 2 обвинения за безобразията с бабата

Общество
17:12 - 24 Април 2020
1315
Изродът, гаврил се с безпомощна старица в Бургас, остава в килия

18-годишният Райко И. от Звездец, който ограби и се гаври с 92 - годишна баба от селото, остава в ареста, решиха окръжни магистрати от Бургас.

Бруталното нападение над самотната старица е извършено на 15 април, а два дни по-късно мургавият младеж бе привлечен като обвиняем за това, че заплашвайки с нож и ножица пострадалата взел й 76, 45 лв. и стационарен телефон, както и за блудството спрямо 92-годишната старица.

За първото престъпление се предвижда от 3 г.до 10 г. затвор, а за второто - от 2 г. до 9 г. , уточняват от съда. Магистратите приеха, че от наличните до момента доказателства, ДНК-експертизата и в показанията на пострадалата, би могло да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в които е обвинен.

Според Бургаския окръжен съд преценката на районните магистрати, които първоначално наложиха най-тежката мярка за неотклонение на Райко И., е правилна. В приложените по делото материали се съдържат достатъчно доказателства, които потвърждават съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. От начина на извършване на престъпленията е възможно да се правят изводи за личността на дееца, допълват магистратите.