Изселник заловен с 1,7 млн. на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО)

Куриози
15:52 - 10 Май 2022
2961
Изселник заловен с 1,7 млн. на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО)

Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство А.Ш., на 36 г., с българско и турско гражданство, за това, че на 9 май 2022 г., на ГКПП Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 9 май 2022 г., на ГКПП Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция, пристигнал товарен микробус с турска регистрация. Автомобилът управлявал изселникът А.Ш. Той пътувал от Швеция за Турция през България, съобщи БТА.

Митническите служители от Териториална дирекция „Митница Бургас“ при Агенция „Митници“ извършили проверка на превозното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с обща българска равностойност около 1 649 636 лева. Валутата била укрита в тавана на кабината в естествена кухина между декоративната кора и металната конструкция и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса.

Обвиняемият А.Ш. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград.