ИЗВЪНРЕДНО: Тръмп налага още санкции върху Иран (ВИДЕО)

Щатският президент иска от Европа да сложи окончателен край на ядрената сделка, нямало нито един убит американец в Ирак

САЩ
18:41 - 08 Януари 2020
4336
ИЗВЪНРЕДНО: Тръмп налага още санкции върху Иран (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп току-що заяви, че ще наложи допълнителни икономически санкции на Иран.

Той призова Европа да се "откъсне от ядрената сделка в Иран" или каквото е останало от нея. Като я нарече безумна, заяви и че САЩ оттеглят каквито и да е намерения за постигането на споразумения, както престават да водят преговори с Техеран. 

Тръмп не даде подробности относно естеството на по-нататъшните санкции.

В коментар за ракетните удари срещу американски бази в Ирак, Тръмп обяви, че иранските сили изглеждат сломени. И официално заяви: Нито един американски войник не е пострадал при атаките. 

"Американските военни сили са подготвени за всички. Иран се отдръпва, което е добре за всички страни и света. Поздравявам американските мъже и жени в униформа", каза още Тръмп. - "От 1979 година светът толерира Иран. Тези дни свършиха. Иран е спонсор на терора и иска да се сдобие с ядрени оръжия. Ние никога няма да позволим това."

"Ние елиминирахме терорист номер едно Касем Сюлеймани. Като шеф на силите силите "Ал Кудс", той е отговорен за едни от най-големите военни престъпления. Той подклаждаше кървави граждански войни из целия регион. Сюлеймани ръководи атаките в Ирак, при които загина един американски служител и бяха ранени четирима военни. През изминалите дни той планираше бъдещ атаки срещу САЩ, но ние го спряхме. Той отдавна трябваше да бъде ликвидиран. Отстранявайки Сюлеймани, ние изпращаме сериозно послание към терористите."