Извънземни нападат американци

Фермери стрелят по тях, но куршум не ги лови

Мистика
10:07 - 31 Май 2023
6026
Извънземни нападат американци

През август 1955 г. странни същества обграждат къщата на Сътън в село Кели (Кентъки, САЩ). Две семейства фермери (11 души) се озовават обсадени от хуманоиди. На 21 август семейство Тейлър идва на вечеря с приятелите си Сътън. Мъжете говорят за перспективите за реколтата, жените за своите неща, а децата играят наоколо.

Към 19:00 часа Бил Тейлър отива до кладенеца за вода и вижда как голям кръгъл сребърен апарат лети над къщата, като блести в различни цветове и започва да се спуска на 100 метра от къщата. Тейлър казва на приятелите си за това, но му се присмиват. Много скоро обаче вече никой не се смее. Около час по-късно кучето на семейство Сътън започва да лае. Бил Тейлър и Елмър Сътън взимат пушките и излизат навън, за да видят какъв натрапник е дошъл при тях.

Гостът се оказва безкосмено същество с височина метър и двайсет сантиметра, с голяма глава, жълти очи, светещи в тъмното, заострени уши, висящи до земята, и дълги тънки ръце. Чудовището вижда мъжете и бавно тръгва към тях.

Един от фермерите вдига пушката си и стреля. Създанието падна, но става и бяга със съскане. Мъжете предпазливо се придвижват напред. Става ясно, че чудовището не е само. Същите същества са накацали по оградата. Фермерите откриват безразборен огън. Хуманоидите започват да падат, но след като падат, стават и бягат в тъмнината.

Бил се обръща и вижда, че няколко чудовища седят на покрива на къщата на Сътън. Мъжете се втурват обратно в къщата, заключват вратата и нареждат на жените навсякъде да изгасят светлините, без да вдигат шум. Съобщават им, че къщата е заобиколена от гнусни същества. В тишината се чува как някой ходи по покрива.

Една от жените започна да шепне молитва против зли духове. Дете започва да пищи от ужас, сочейки към прозореца: едно от съществата е застанало там и гледа в стаята. Един от мъжете не издържа, стреля и стъклото на прозореца се пръска на стотици парчета.

Около 23 часа хората решават да започнат атака. Първи излизат мъжете с пушките, след това жените с децата се втурват към колата и се качват в нея. Мъжете стрелят по хуманоидите. Бил Тейлър пали колата и потеглят към полицейското управление.

Комисар Ръсел Грийнуел взима петима полицаи със себе си и отиде във фермата на Сътън. Откриват следи от куршуми, гилзи, счупени стъкла, но нито едно чудовище - нито живо, нито мъртво.

Само кучето, сгушено в ъгъла на бараката, скимти жално. По-късно семейство Сътън казва, че хуманоидите се върнали и се разхождали из къщата до 4 сутринта.

Не са много тези, които вярват в историите на Тейлър и Сътън. Най-често задаваният въпрос е колко са изпили на приятелската вечеря? В резултат всички участници в този инцидент все по-рядко споменават събитията от вечерта на 21 август и скоро започват да отговарят на въпросите на досадните журналисти с краткото „беше много отдавна, аз вече нищо не помня”.

Въпреки това дъщерята на Сътън, която тогава е на 5 години, казва на репортери, че баща й до последните си дни, спомняйки си срещата с „гнусни създания“, винаги пребледнявал и очите му били пълни с ужас.