Извънземните някога живели на Земята

Американски професор смята, че те пътуват някъде в Слънчевата система

Мистика
15:36 - 24 Март 2020
963
Извънземните някога живели на Земята

Наричаме нашата слънчева система „дом на човечеството“, но учени предполагат, че в този „дом“ може вече да са живели изчезнали видове извънземни цивилизации. Според тях древни извънземни видове вече са населявали Венера, Марс и дори Земята, преди да изчезнат във вселената без следа. Предположенията са на проф. Джейсън Райт от Университета в Пенсилвания, който допуска, че следи от тези предшественици могат да бъдат открити в Слънчевата система.

Райт е астроном, който получава известност с предположението, че „мегаструктура на извънземни“ обикаля около далечна звезда. Той пише, че извънземните вероятно са оставили „техно-подписи“ предназначени за нас и можем да ги намерим, ако знаем къде да ги търсим. Технологичните древни същества вероятно са обитавали древна Венера и Марс, на който е имало многобройни източници на вода. Това обаче е било толкова далеч в миналото, че повечето археологически доказателства вече са изчезнали. Тектониката на земните плочи например, би изтрила всички следи от цивилизация, която е живяла на Земята преди милиарди години.

Днес на Венера околната среда е следствие от гигантски „парников ефект“, който също така променя повърхността на планетата и изтрива всякакви следи от древен живот там. Това стеснява силно местата на които може да бъдат открити останали следи от древни извънземни цивилизации, пише Райт. Най-вероятно,ако има археологически останки от древни цивилизации, те могат да бъдат намерени под повърхността на Марс, на Луната или към външния край на Слънчевата система. Под повърхността древните артефакти биха оцелели от многобройните метеоритни атаки, отбелязва Мегавселена.

Най-вероятно базите на древната цивилизация са построени под повърхността на планетите и могат да бъдат открити в наши дни. Според Райт много древни космически кораби от извънземни цивилизации е вероятно все още да обикалят в Астероидния пояс в края на Слънчевата система. Райт заключава, че ако е имало древна извънземна цивилизация, тя все пак е възникнала в Слънчевата система, а не е дошла от други звездни системи.