Изведоха от реанимация момчето, затиснато от гума в Търново

Детето вече е в по-добро състояние, увериха от областната болница

Новини
13:20 - 23 Юли 2019
1518
Изведоха от реанимация момчето, затиснато от гума в Търново

10-годишното момче, затиснато от тежка гума на фитнес площадка в търновски парк вече е в стабилно състояние. Детето е изведено от реанимацията и е в хирургичното отделение, в добро състояние, казаха от областната болница.

Белята с малкия стана на 17 юли вечерта, докато група хлапета се пробваха да вдигнат тракторна гума, използвана за силови упражнения на уличната площадка за фитнес. При рисковата игра гумата се стовари върху детето и му причини тежки травми. Момчето бе откарано в търновската болница в критично състояние, с разкъсан черен дроб и масивен кръвоизлив в корема. Лекарите спасиха живота му със спешна операция.

"Черният дроб е с много добри регенеративни способности, освен това децата се възстановяват по-бързо, ще се оправи", каза на сутринта след инцидента шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

Стана ясно, че хлапето е било в клиниката и миналата година, след като получило комоцио при падане от колело. Заради инцидента, социалните проверяват семейството, а по случая е образувано разследване за причиняване на средна телесна повреда.