Джени Ермосо се яви в съда за целувката

Спорт
17:23 - 02 Януари 2024
3264
Джени Ермосо се яви в съда за целувката

Испанската националка Джени Ермосо се яви пред съд в столицата Мадрид тази сутрин. Причината - скандалната целувка от страна на Луис Рубиалес - вече бивш президент на местната футболна федерация.

Доскорошният шеф на испанския футбол целуна футболистката по устата след триумфа на страната на световното първенство в Австралия миналата година.

Рубиалес се опита да се измъкне с твърдението, че всичко се е случило по взаимно съгласие, но това оправдание не мина и се стигна до дело в съда.

След сериозен обществен натиск той бе принуден да подаде оставка и да напусне ръководния пост.

Делото ще се гледа при закрити врата, като 33-годишната състезателка вече е изложила своята гледна точка за случилото се.

Ермосо, която е №1 по отбелязани попадения с екипа на Испания със своите 52 гола, междувременно подписа и с нов клубен тим. Тя ще играе за мексиканския Тигрес, след като през миналия сезон носеше екипа на друг местен тим - Пачука.

Това е първо явяване на футболистката пред съда. За сметка на това 46-годишният Рубиалес вече два пъти даде своята версия пред властите - през септември и октомври миналата година.

Двукратната носителка на "Златната топка" Алексия Путеяс също свидетелства, като това сториха и други съотборнички на Ермосо в националния тим.