Джигит влиза в затвора, убил в насрещното със 127 км/час шофьор

При катастрофата са тежко ранени майка и дете

Общество
17:33 - 07 Юни 2023
2167
Джигит влиза в затвора, убил в насрещното със 127 км/час шофьор

22-годишният пловдивчанин Ангел Кръстев влиза в затвора за 2 години и 8 месеца и остава без книжка за 5,5 години, след като се блъсна челно в друга кола със скорост от 127 км/час на пътя между селата Златитрап и Брестовица.

Водачът на втория автомобил загива на място, а съпругата и дъщеря му са с много травми и счупвания и се налага дълго лечение. Присъдата е на Окръжния съд в Пловдив и подлежи на обжалване пред Апелативния. 

Малко след 15 часа на 26 декември 2021 г. Ангел Кръстев пътувал с БМВ-то си от Брестовица към Златитрап, в обратната посока с опел се движели семейство Стаменови. Шофирал 47-годишният Запрян Стаменов, до него била съпругата му Златица, а на задната седалка - по-малката им дъщеря Анелия, тогава на 15 години. Кръстев навлязъл в остър завой със скорост от 127 км/час, загубил контрол над колата и излязъл в насрещното, помитайки опела. 

Делото протече при съкратено съдебно следствие - с признаване на вината, което води до намаляване на наказанието с една трета. 2 години и 8 месеца е присъдата сред редукцията. Адвокат Зоя Тошкова ще обжалва, ако близките на загиналия поискат това.