Джиджи Хадид съди Харви Уайнстийн за секстормоз

Моделът е един от съдебните заседатели по делото

Новини
12:05 - 15 Януари 2020
2221
Джиджи Хадид съди Харви Уайнстийн за секстормоз

Джиджи Хадид е един от потенциалните съдебни заседатели, които ще се произнесат по присъдата на продуцента Харви Уайнстийн. Филмовият магнат е на съд заради множество оплаквания за сексуално насилие и дори изнасилване. В момента процесът се провежда в Ню Йорк, но бившият собственик на „Miramax“ е подсъдим и в Лос Анджелис.

Хадид е признала пред съдия Джеймс Бърк, че познава Уайнстийн, както и една от неговите обвинителки – актрисата Салма Хайек. Също, Джиджи е близка приятелка с Кара Делевин, която също призна, че е била сексуално тормозена от продуцента. Въпреки това, моделката е уверила съда, че ще бъде обективна по делото.

"Смятам, че все още мога да подходя към фактите с чист ум", казва Хадид към съдията.

Моделката е една от 35-те съдебни заседатели, които са били помолени да се върнат в съда на 14 януари (вторник). Джиджи Хадид е известна не само в сферата на модата, но пък явно не е позната на адвокатите на Уайнстийн. Артур Айдала, който защитава продуцента, призна, че не е чувал името на моделката.

Харви Уайнстийн се сдоби с множество обвинения, включително изнасилване на жена през 2013 година и сексуално посегателство на друга през 2006-а. Ако бъде признат за виновен, той може да получи доживотна присъда.

Досега продуцентът е отрекъл всички обвинения. Делото продължава и в следващите дни.