К. Константинова от ПП: Вицепремиер ще има всяка партия

Новини
08:22 - 07 Декември 2021
3583
К. Константинова от ПП: Вицепремиер ще има всяка партия

"Не бих казала, че са вече ясни позициите за министри. Ясни са приоритетите, които си поставя това правителство. Всеки един ден споразумението претърпява корекции, но мисля, че всяка партия ще получи свой вицепремиер." Това каза в ефира на Би Ти Ви спряганата за вицепремиер по ефективно управление Калина Константинова.

"Срещи и разговори се водят непрекъснато. Лидерските дискусии се водят от Кирил и Асен и аз не мога да потвърдя или отрека дали са се водили такива дискусии. Няма нищо лошо да се води диалог. Така че сиурна съм, че се е случило", каза тя по повод появилата се информация за среща на Кирил Петков и Асен Василев с лидерите на "Демократична България" късно снощи, защото от обединението не били съгласни с детайли по споразумението, сред които и председателката на БСП да заема вицепремиерски пост.

Тепърва се очаква одобрението на органите на коалиционните партньори, а Константинова не можа да даде конкретни отговори на множество въпроси около коалиционното споразумение. Не можа да посочи и кога е била последната среща в четворен формат.

"Ще стане ясно, след като имаме лидерско споразумение. Имаме само кандидатури, а не споразумения за министри", каза тя, но остана оптимист, че съвсем скоро то ще бъде подписано.

"Иновациите ще бъдат топ приоритет на управляващите. Обсъжда се задачата това да бъде отделено в собствена структура. Става въпрос да се изнесат функциите свързани с иновации", каза Константинова и отбеляза, че партиите постигнали съгласие по почти всичко в отделните ресори.