Как да не ви измамят навръх черния шопинг

Новини
13:24 - 26 Ноември 2021 (обновена)
2591
Как да не ви измамят навръх черния шопинг

Онлайн пазаруването най-сетне се настани трайно като тенденция в България и затова спомогна пандемията, но проблемът с доверието си остава

В мрежата трябва да отсяваме не само фалшивите новини, но и сайтовете, които се каним да атакуваме навръх промоциите през ноември. Проблемът с доверието си остава, тъй като в някои случаи отстъпките са напълно подвеждащи, нещо което е стара традиция у нас. Вторият риск е свързан със самите търговци и техните виртуални обекти за предлагане на стока.    

Как може да разпознаете измамниците или поне да бъдете нащрек:

Визията на самия сайт

Независимо дали е в духа на новите изисквания, или концепцията е от миналото, визията може да буди доверие, а може да внушава и обратното. Разбира се, това няма как да е категоричен знак, но внимавайте за някои показателни детайли. Обикновено тя стои непроменена във времето и не се влагат особени старания за подобряването й.

Домейн

Потърсете информация и за него, въпреки че няма да е толкова лесна задача да се сдобиете с всички необходими данни. Все пак обърнете внимание къде е регистриран сайтът – на българска или чуждестранна територия.

Опция за контакт с екипа

Потребителите трябва да имат достъп до страница за контакти. В нея е необходимо да се съдържат поне името на фирмата, адресът, телефон за връзка, ЕИК. Това определено е положителен признак. 

„За нас“

Не можем да се съмняваме, ако тази страница не е достатъчно описателни и не предлага специално отношение. Със сигурност обаче, ако се натъкнем на такъв случай, с интересно съдържание и внимание към клиентите, явно става дума за търговец, който наистина цени своите последователи.

Варианти за плащане

Доставката и начините на плащане трябва да са поставени като ясни правила. Това не само ни улеснява, но и е заявка за уважение към потребителите на сайта.

Добра комуникация

Общуването с представители на фирмата не бива да е мъчно занимание, което ти идва да приключи по-бързо и завинаги. По този признак ще познаете намеренията им и до каква степен са коректни с потенциалните си клиенти.

На кого и дали да се доверите, изборът на практика е ваш, а за ценни съвети в света на интернет пазаруването, бизнеса и споделен незаменим опит, следете сайта https://epis.bg.