Как да се сдобием с красив тен?

Съвети за правилно нанасяне на автобронзант

Стил
15:57 - 13 Май 2020
933
Как да се сдобием с красив тен?

Автобронзантите са чудесна алтернатива на слънцето. Те ни помагат да постигнем красив тен или просто да дадем на кожата си малко цвят в началото на лятото, когато слънчевите лъчи все още не са направили своята магия с кожата ни.

Те са добър начин да поддържате тена след море, без да се налага да посещавате солариум, където да облъчвате кожата си допълнително с ултравиолетови лъчи. Едновременно това те са лесни за употреба и достъпни при всякакви условия.

Обикновено те се продават под формата на кремове за тяло, лосиони или спрейове. Те са на базата на специален оцветител, който прави реакция с мъртвите клетки на повърхността на кожата и временно я правят по-тъмна, симулирайки естествен слънчев загар.

Ако искате да го поддържате, е необходима редовна употреба. Не бива да прекалявате обаче, важно е да знаете и някои основни правила, за да постигнете красив тен с бронзант.

За да не станете на петна, първо трябва да ексфолирате добре кожата си. По този начин ще премахнете излишния слой мъртви клетки. Важно е да наблегнете на местата, където кожата обичайно е по-груба – това са напуканите пети, глезените, коленете и лактите. Ако не го направите, рискувате именно тези места да станат не целунати от слънцето, а оранжеви.

С автобронзантите за лице и тяло трябва да действате бавно и спокойно. Не мажете цялото тяло едновременно, действайте локално. Няма значение дали ще започнете от краката или от ръцете.

Важното е да масажирате добре лосиона, да се постараете да го нанасяте на равни слоеве, да следите за ненамазани части от кожата и да разтриете добре с кръгови движения. Важно е да миете ръцете си след всяка зона, защото в противен случай дланите ви ще станат ярко оранжеви. Също така е важно да дадете време на крема да попие, преди да се облечете. Обикновено са необходими около 10 минути

Бъдете особено внимателни с коленете, лактите и глезените. След нанасяне попийте с влажна кърпа, но без да търкате, а с леки потупващи движения.

Не бива да нанасяте бронзант, предназначен за тялото върху лицето. Има продукти, специално създадени за него. Такъв продукт нанасяйте винаги върху добре хидратирана кожа, като изцяло избягвате устните си, зоната около очите, лигавицата на носа.

Масажирайте внимателно, нанасяйте равномерно и не забравяйте да намажете и зоната около челюстта, както и врата. Както за тялото, така и за лицето ексфолирането ден преди нанасянето на автобронзанта е задължително.