Как да се справим с целулита?

Комбинация от кардио и силови тренировки

Стил
16:38 - 31 Август 2024
1076
Как да се справим с целулита?

Физическата активност е едно от най-важните оръжия в борбата с целулита. Тренировки поне 3-4 пъти седмично ще подобрят здравето и външния вид на кожата.

Кардио тренировките в зала, плуване или бягане само повишават метаболизма, но и помагат за изгаряне на мазнините в тялото, включително в зоните, най-засегнати от целулит, като бедрата и ханша. Но това не е всичко! Комбинирането на кардио със силови тренировки е ключа към успеха. Увеличаването на мускулната маса подобрява метаболизма дори в покой, което значи, че горите мазнини и когато почивате. В Este Fitness & Spa предлагаме луксозни възможности за тренировки с професионални уреди, както и персонализирани тренировъчни програми, създадени от професионални треньори, които ще ви помогнат да формирате стройна и изящна фигура, а кожата ви да бъде гладка и стегната.

Борбата с целулита и стриите може да бъде продължителна, но понякога тя е свързана и с приятни занимания като посещение в спа центъра. Кой не обича добър масаж? Но освен че са невероятно релаксиращи,  масажите са и мощно оръжие срещу целулита. Те стимулират кръвообращението и лимфната система, подпомагат елиминирането на токсините и излишната течност от тялото. Знаете ли, че етеричните масла например, имат дълбоко подхранващи и успокояващи свойства и могат да подобрят еластичността на кожата като заличат несъвършенствата. Масажът с етерични масла влияе още и върху нервната система и носи успокоение на тялото. В Este Fitness & Spa можете да откриете единствени по рода си уникални авторски масажи и терапии, специално създадени да се борят с проблемните зони и да допринесат за по-гладка и сияйна кожа. Опитни масажисти използват древни техники и движения, насочени срещу премахването на мазнините и подобряване на микроциркулацията на кожата, както и балансирането на умствения и емоционалния заряд.

Здравословното хранене е основен фактор за постигане на оптимални резултати в борбата с целулита. Балансираната диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини, осигурява необходимите хранителни вещества за поддържане на здравето и намаляване на мазнините в тялото. Ограничаването на захарта и преработените храни е също толкова важно, колкото и редовната хидратация, която подпомага елиминирането на токсините. Водата също е от съществено значение за хидратацията на кожата и елиминирането на токсините от организма. Затова приемайте поне по няколко чаши вода на ден, особено през лятото!