Как се изработват миниатюрите за симулационни битки

Настолните симулационни бойни игри са много популярни днес. Разбери как се изработват и изрисуват миниатюрните елементи и модели.

Нещо за четене
14:50 - 21 Юни 2024 (обновена)
2608
Как се изработват миниатюрите за симулационни битки

Рисуване на миниатюри и симулационни военни игри: изработка на модели за симулации на битки. Човечеството познава игрите през цялото време на своето съществуване и играе в различен контекст - развлекателен, образователен, социален, ритуален и т.н. До наши дни дори са достигнали някои древни игри, макар и с леко видоизменени към днешна дата правила. Факт е обаче, че игри като шаха например, са възникнали първоначално като военни симулации, използвани, за да се предвиждат и планират следващи стъпки в реални бойни действия. Независимо дали предпочитате да играете платени игри, такива без депозитни бонус условия или някакъв друг тип, препоръчваме ви задължително да опитате и стратегическа военна симулация с миниатюри. Този тип игри ще ви отведат на вълнуващо приключение, в което да планирате правилно всяка своя следваща стъпка. Всяко малко действие може накрая да се окаже решаващо за победата.

Какво представляват миниатюрните симулационни военни игри?

Нека първо се спрем на миниатюрните военни игри и това какво представляват всъщност те. Това са настолни игри, при които играчите симулират битки. Тези битки могат да са реални исторически събития или пък да са изцяло игрова фикция. В хода на играта се използват миниатюрни модели, които пресъздават войниците, превозни средства, терени и обекти по бойното поле.

Самата игра съчетава в себе си различни елементи. Тя е едновременно стратегическа и логическа, но в същия момент има социален и комуникативен елемент. Традиционно тези игри са считани за по-сложни заради тяхната многокомпонентност. Тази комбинация ги превръща обаче в интересно занимание за свободното време, с което да ангажирате вниманието си. Освен това сглобеният макет с миниатюри след това може да се превърне в интересен и нетрадиционен кът в дома.

Подготовка на моделите, използвани в симулационни военни битки

Моделите и макетите са всъщност основните елементи за симулационните военни битки. Без тези детайли всъщност не бихме могли да пресъздадем баталната сцена, която желаем. Затова е важно не просто да разполагаме с каквито и да е макети, а да имаме най-подходящите за нуждите на “битката” ни. Можем да ги сглобим по зададен дизайн или пък да използваме свой собствен, който сме разработили.

Изработка на елементите за симулацията

По бойното поле има множество различни обекти. Те пресъздават реалната обстановка и включват (войници, терен, сгради, транспорт, природни елементи и т.н Предвид че приложението на отделните части е различно, те не се изработват от едни и същи материали. Всъщност се търсят опции, които най-точно да пресъздадат търсената визия на оригиналния терен. Сред най-често използваните материали спадат: 

*     Метал;

*     Пластмаса;

*     Смола;

*     Дърво;

*     Пяна;

*     Картон;

*     Пясък;

*    Малки камъчета;

*     Трева или суха растителност.

Независимо от материала обаче, обикновено миниатюрите се сглобяват лесно, като не са необходими специални инструменти. Тези вкъщи (като нож, клещи или секундно лепило) ще свършат отлична работа и ще са достатъчни. Освен това, за да се пресъздаде максимално реалистично даден обект, в миниатюрата могат да се комбинират и различни материали.

Изрисуване на миниатюрите

След сглобяването идва и моментът да оцветим и изрисуваме нашите мини елементи, за да се превърнат в максимално реалистична част от цялостната военна симулация. Изберете наситени и трайни бои, с които макетите да запазят цветовете си максимално дълго. Освен това е добре да се предлага богат палитра от цветове, за да можете да експериментирате свободно и да пресъздадете във възможно най-голяма степен картина, наподобяваща реалността.

В никакъв случай не подценявайте четките, които използвате. Уверете се, че разполагате с различни размери. По-широките и дебели четки например са изключително подходящи за оцветяването на по-големи участъци, особено ако пък се търси и плътност на цвета при тях. За фините линии и детайли обаче ще ви е неоходима по-тънка четка, с която да ги нарисувате максимално прецизно.

Фактическа военна симулация

И така, след като вече имате сглобени и оцветени миниатюри, е време да ги подредите на самото поле, за да пресъздадете желаната симулация. Можете да използвате зададено ръковоство или пък да експериментирате с изцяло своя лична стратегия и подредба. Освен това не е задължително да играете сами. Военните симулации са изключително разпространени и обичани игри и съществуват цели клубове и общности, в които можете да се включите и да създадете макет с миниатюри съвместно с други играчи. Независимо обаче дали сами, или с компания - не забравяйте да се забавлявате и да вкарате колкото се може повече творчество, създавайки нещо подобно.

Включи се в славна битка и завоювай нови теротории със симулационна военна игра!

Симулационните военни игри ще продължават да са толкова популярни и търсени сред потребителите и за в бъдеще, защото са забавни и ангажиращи вниманието. Ако някога те са били използвани с тактическа цел по време на реални военни действия, то днес се играят от малки и големи с цел забавление. Каква стратегия ще изградиш и какви стъпки ще предприемеш, зависи само от теб и твоето умение да ръководиш военното изкуство. Разполагайки с точни и прецизни миниатюри, задачата ти става значително по-лесна, тъй като достоверните елементи ще направят симулационната битка да се доближи максимално до реалността.