Как ще ги стигнем... македонците? Бивш министър влезе в затвора

Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по делото "Танк", вече е в килията

Топ
21:59 - 28 Септември 2020
3169
Как ще ги стигнем... македонците? Бивш министър влезе в затвора

За американците вече е ясно, че няма как, но как ще стигнем западните ни съседи в Северна Македония? Бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по делото "Танк", вече е е в затвора Идризово. Тя е изчерпала всички законови средства, за да отложи изтърпяването на присъдата.

Решението за изтърпяване на присъдата е след отхвърляне на искането на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за извънредно разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие по случая на незаконна покупка на мерцедес „С-600“ в размер на 600 000 евро. Лимузината беше купена по искане на тогавашния премиер Никола Груевски, предаде БНТ. 

Освен Янкуловска по делото за виновни бяха признати и Джоко Поповски (който вече излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски, който се намира в Унгария, след като избяга от Северна Македония. Неговата присъда е две години затвор.

В същото време срещу Янкуловска в Наказателния съд Скопие в момента има още две дела за "злоупотреба със служебното положение". Изходът от тези дела е неясен.