Кака Лили агитира за Фандъкова

Мая Манолова била символ единствено на БСП, нямало как да се чака демокрация от нея, убедена е Вучкова

Топ
12:54 - 29 Октомври 2019
5349
Кака Лили агитира за Фандъкова

Легендата на БНТ Лили Вучкова, по-позната за поколението от 70-те и 80-те години като Кака Лили влезе в режим на дива агитация преди балотажа между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София. Според емблемата на обществената медия досегашната кметица от ГЕРБ трябва да остане на власт, защото опонентката й била символ единствено на БСП и не можело от нея да се чакат демократични промени.

„София е претърпяла голяма промяна отпреди 10 години и в момента е най-добрият град за живеене в България. А проблеми ще има при всяко управление", заяви някогашната водеща на "Неделно междучасие" тази сутрин пред БНТ. Кака Лили директно призова от ефира в неделя да не се гласува за Манолова, а софиянци да излязат и да пуснат бюлетина за досегашната кметица. Вучкова отново постави на дневен ред въпроса с т.нар. костинбродска афера и за пореден път, както и преди първия тур, отправи задочно въпрос към независимата кандидатка, подкрепена от БСП, кога щяла да се извини на костинбродци за случилото се. "Манолова стана известна с аферата с бюлетините, имаше голяма лъжа и манипулация. Аз я помолих да се извини на хората от Костинброд, че градът им се свързва с тази измама – тя не го направи“, казва журналистката, която се изяви преди години и във "ВИП Брадър". 

Режисьорът Максим Генчев пък обяви не просто, че подкрепя Манолова, но и че съжалява за това, че не е станала кмет на първи тур.

Според Генчев партийният модел трябва да бъде забравен и да се въведе личностно управление.