Каква поредна футболна драма: Левски аут от Европа, ако не намери 2,2 млн.лв. до утре

Актуални новини
21:26 - 30 Юли 2020
3792
Каква поредна футболна драма: Левски аут от Европа, ако не намери 2,2 млн.лв. до утре

Левски трябва да намери 2 200 000 лева до утре, в противен случай клубът най-вероятно ще бъде изавден от европейските клубни турнири. Това заяви изпълнителният директор на тима Павел Колев след срещата на Управителния съвет с феновете.

"Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала.

До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане. Разговорите са за сделки, които могат да станат през август”, каза Колев.

Същевременно по-рано днес ръководството на ПФК "Левски" плати поредната вноска по разсроченото задължение към НАП за месец юли 2020 година.

Клубът внесе 98 540 лв. по споразумението, а разликата до 143 хиляди лева, колкото е дължимата месечна сума, както и в предишни месеци, бе изтеглена от запорираната сметка на клуба в Първа инвестиционна банка, в която влизат приходите от онлайн магазина на клуба.

"Голяма част от сумата по вноската за месец юли беше събрана благодарение на Вас – привържениците на „Левски“ в дарителската кампания "Един за всички, всички за "Левски"," допълват "сините" на официалния си сайт.

Снимка: Lap.bg