Какви компромати откриха в лаптопите на Пепи Еврото?

Прокуратурата повече от година мълчи за иззети доказателства от имотите на следователят рекетьор

Новини
15:30 - 21 Март 2024
16859
Какви компромати откриха в лаптопите на Пепи Еврото?

Прокуратурата повече от година пази в тайна и не огласява публично какъв доказателствен материал е открит при обиски в имотите на скандалния бивш следовател и бос на прокурорската банда за рекет „Осемте джуджета“ Петьо Петров - Еврото, обявиха от организацията „Антикорупционен фонд“ (АКФ).

От публикувани протоколи от претърсването в апартамент на столичната ул. „Свиленица“ край ресторант "Осемте джуджета", ползван от Пепи Еврото като офис, става известно, че са намерени два лаптопа, един мобилен телефон, множество напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители - компактдискове, лентови носители, касети с ленти и една дискета.

Всички доказателства са надлежно описани и след това пратени в районната прокуратура. Впоследствие обаче те са иззети от горестоящата градска прокуратура. Накрая делото е пратено във Върховния касационен съд. Преди това обаче доказателствата са били преглеждани от прокурора от Софийска градска прокуратура Йордан Петров. Той е магистратът, прекратил делото срещу Пепи Еврото.

През лятото на 2022 г., в разгара на войната между тогавашния главен прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, Пепи Еврото и приближения му Кристиян Христов се сдобиха с обвинения за незаконни записи на магистрати.

Обиските в имотите на бившия следовател са били в рамките на разследването за незаконните записи. Прокурорът Сулев, повдигнал обвинение срещу Пепи Еврото, към днешна дата е подсъдим заради това, че е превишил правомощията си.

Неофициално се твърди, че в компютрите и в дисковете, открити при обиските в имотите на Пепи Еврото, са открити видеозаписи от даване на подкупи на магистрати, документирани в ресторант „Осемте джуджета“. Петьо Петров е в неизвестност, след като избяга от България миналото лято, похищавайки 6-годишния си син от бившата си жена Любена Павлова, която е давала показания срещу него и срещу Борислав Сарафов. Миналата есен детето на Любена Павлова беше върнато.