Какви са ползите от кокосовото масло за косата

Бюти
15:38 - 24 Април 2020
3389
Какви са ползите от кокосовото масло за косата

Мислете за кокосовото масло като за уплътнител. Той задържа хранителните вещества и влагата вътре и пречи на всички вредни химикали да проникнат в косата. Според фризьори, кокосовото масло е най-добро за по-плътните коси. Съветите са да използвате чисто, необработено масло, тъй като всичко, което има добавки може да се окаже вредно за скалпа ви.

А за хората с по-тънък косъм, експертите съветват да използват продукти, които съдържат кокосово масло като съставка, а не да залагате на необработената му версия

Как кокосовото масло помага на косата?

Блясък и мекота - Ако косата ви изглежда или я чувствате малко увредена, кокосовото масло ще ви помогне да си върнете здравия и красив блясък. Това се дължи най-вече на свойствата на маслото, които не позволяват на влагата да се изпари.

Възстановява - Поради уникалната си структура, кокосовото масло всъщност е в състояние да предотврати загубата на протеин и да възстанови косата. То също така е чудесно средство срещу чупливост на косъма.

Помага срещу непокорна коса - Кокосовото масло е чудесно решение срещу непослушната коса, която се вее навсякъде дори и без да има вятър. Имайте предвид обаче, че ще трябва да бъдете търпеливи, тъй като ефектът няма да е мигновен.

Как да използваме кокосовото масло?

Като маска за коса - Разбийте заедно две супени лъжици кокосово масло, едно яйце и да нанесете сместа равномерно върху косата си. След 20-25 минути се изкъпете с шампоан и балсам. Веднага ще забележите, че косата ви изглежда по-добре и е по-мека на допир.

Нощно лечение - Ако косата ви е наистина увредена, ще трябва да използвате кокосовото масло като нощно лечение. Нанесете необработения продукт върху косата (три супени лъжици за суха и една супена лъжица за фина коса) и добре я втрийте в скалпа. След това загърнете главата си с шал или кърпа и оставете да подейства през нощта.

На следващата сутрин изплакнете маслото, след това се изкъпете както обикновено.

Използвайте го преди да влезете в басейн или море - Според експерти, хлорът и солената вода правят косата изключително суха и чуплива. Затова те препоръчват да използвате кокосово масло преди плуване. Намокрете косата си преди да влезете във водата и нанесете маслото навсякъде. То ще създаде бариера, за да отблъсква химикалите и солта навън.

Прокарайте го през косата си преди тренировка - Най-доброто време за прилагане на маска за коса е, когато тренирате, тъй като след това така или иначе ще се изкъпете. Преди тренировка намажете сухата си коса с кокосово масло и я вържете на кок, за да не ви пречи.

Използвайте го преди къпане - Ако имате къдрава коса, може да използвате кокосовото масло, за да предпазите косата си от шампоани, които причиняват сухота. Преди да вземете душ, нанесете малко от продукта в краищата на косата си, но избягвайте корените и го оставете да престои около час. След това се изкъпете.

Използвайте го при заплетена коса - Вместо да харчите пари за спрейове, опитайте се да развържете косата си с малко кокосово масло и да разплетете възлите. Консистенцията му ще придаде на косъма малко повече еластичност и ще направи разресването много по-лесно.

Спрей за блясък - За да имате изцяло естествен спрей за блясък, който сте си направили сами, просто разтопете малко кокосово масло и го сложете в бутилка с пръскало. Имайте предвид, че маслото гори при температура от 160 градуса, така че внимавайте с разтопяването му. След като сте го сложили в бутилката, го оставете някъде на топло, за да не се втвърди отново. Напръскайте косата си по всяко време, за да я поддържате в перфектно състояние.

Подпомага действието на другите ви продукти - Можете да използвате кокосовото масло, за да направите текущите си продукти още по-ефикасни. Смесете го с малко количество от крема ви за къдрици или любимата си маска за коса, нанесете го върху балсама си преди да изплакнете косата. Ще забележите, че по този начин ползите са много по-големи.