Какво разказват хора, пътували във времето?

Мистика
13:51 - 19 Ноември 2021
3749
Какво разказват хора, пътували във времето?

За някои пътуването във времето е само мечта, която се надяват някога да сбъднат, за други то е нещо абсурдно, пълна лудост, а за трети е реалност. Ето няколко интересни случая на пътуване във времето.   

През 1935 г. Виктор Годард, заместник-директор на военно-въздушното министерство и старши офицер на Британските кралски военно-въздушни сили, прелетял в друг времеви период. Той напуснал изоставеното летище Dream Field с пасящи говеда по полето и пукнат асфалт, но забелязал, че се появили проблеми по време на полета. Когато се върнал на летището, установил, че то работи и механиците, облечени в синьо, оглеждали четири жълти самолета. Виктор Годард не кацнал, тъй като не ги разпознал. Четири години по-късно военно-въздушните сили пребоядисали самолетите си в жълто, а униформите на механиците били сменени в син цвят.

През 2008 г. китайски археолози открили швейцарски часовник, който бил вграден в старинен саркофаг в гробница в Шанхай. Часовникът бил спрян точно на 10 часа и 6 минути. Откритието разделило обществото на две – хора, които смятат, че някой наистина е пътувал във времетои е оставил часовника там, и хора, които смятат, че снимката е фалшифицирана.

През 1943 г. американски военни решават да проведат експеримент с кодово име Филаделфия на американския разрушител Елдридж (ДЕ-173). Целта на експеримента била да накарат кораба да стане невидим за радарите на врага. Хората на сушата твърдят, че екипажът е изчезнал безследно за 10 секунди. Но целият екипаж на кораба имал една и съща история за случилото се. Всички твърдели, че са пътували във времето. Според разказа на член на екипажа в началото на експеримента той се намирал на палубата, а след това се озовал в нивото под нея. Твърди се и че за секунди корабът се телепортирал до Норфолк, Вирджиния, което е на разстояние от 320 км.

През 1932 г. журналистът Джон Бернард и фотографът Йоахим Бранд са изпратени в корабостроилницата в Хамбург, за да напишат материал за нея. Когато се върнали, ти разказали на редактора си, че са станали свидетели на бомбардировки над града. Описали военните самолети, които пускали бомбите над града, а фотографът казал, че е успял да направи снимки, но след обработване на филма се оказало, че на тях няма нищо. Редакторът решил, че двамата си измислят. Но 11 години по-късно, през 1943 г., Хамбург наистина бива бомбардиран в рамките на операция Гомора. След това събитие се появява версията, че журналистите са пътували във времето.