КАКВО СТАВА? Тагарев "кани" Радев на рандеву от 2 седмици

Военният министър имал вяра на разузнаването, но признава: Кремъл настъпва у нас с бясна пропаганда

Политика
16:01 - 21 Юни 2023
7166
КАКВО СТАВА? Тагарев "кани" Радев на рандеву от 2 седмици

Новият отбранителен министър Тодор Тагарев разкри в интервю за "Свободна Европа", че втора седмица поред, откакто е на поста си, поканата му за среща с президента Румен Радев стои отворена, но без отговор. 

Още на третия ден от встъпването си в длъжност Тагарев е отправил писмо до "Дондуков" 2 с желание и готовност за разговор с държавния глава. До момента обаче Радев не е дал сигнал, че желае да се срещне с министъра. 

Доста деликатни, но отчетливи критики отправя иначе той към служебната власт в лицето на предшественика му Димитър Стоянов за пропуснатите т.нар. триъгълни сделки за въоръжението на Украйна с техника от т.нар. нещатни списъци и остарели, пратени в резерва, но все още годни боеприпаси. 

Иначе Тагарев смело заявява, че от данните, които досега са му предоставили, има редица единици бойна техника, които могат да се пратят към Киев. 

Попитан дали вярва на военното разузнаване предвид скандалите със службите от последния месец и заявките на Продължаваме промяната да смени първа работа техните председатели да бъдат сменени с идването на новия кабинет, министърът твърди, че нямал повод да се съмнява нито в неговата компетентност, нито в тази на администрацията на "Дякон Игнатий", част от която бе назначена по времето на служебните кабинети на Радев. Но предупреждава, че кремълската пропаганда взима превес у нас. 

А по отношение на замърсяването на Черно море след взрива на язовира "Нова Каховка", Тагарев успокоява, че засега нямало опасност за родното крайбрежие. Но признава, че първоначалните данни за теченията не били обнадеждаващи. +