Калифорния дава близо 300 сгради на бездомници

Броят на бездомните хора в щата достигна миналата година 151 000 души

Свят
11:14 - 20 Февруари 2020
1765
Калифорния дава близо 300 сгради на бездомници

Американският щат Калифорния ще предостави близо триста притежавани от него сгради за ползване от бездомници, заяви вчера губернаторът Гавин Нюсъм, цитиран от Ройтерс.
Нюсъм, който е представител на Демократическата партия, посвети по-голямата част от годишната си реч за състоянието на щата, на законодателството, което да помогне за решаване на кризата с бездомниците.

"Нека го наречем с името му - позор е, че най-богатият щат в най-богатата държава се проваля с това да предостави дом, да лекува и да третира хуманно толкова много свои хора", изтъкна Нюсъм.
Броят на бездомниците в Калифорния достигна миналата година 151 000 души (16 процента от щатското население).

Губернаторът на Калифорния обеща тази година да бъдат похарчени допълнителни 750 милиона долара за настаняване на бездомници.
Нюсъм подчерта, че голяма част от бездомниците са душевноболни. Той заяви, че решаването на проблемите в здравеопазването е част от решаването на кризата с бездомниците.

"Здравеопазването и жилищната политика вече не могат да бъдат разделяни. В крайна сметка, има ли нещо по-важно за здравето на човека от това да има покрив над главата си?", каза губернаторът.