Калоян Янков: Разочаровани сме, ДПС ни изпревари

"Нито глас за Пеевски" се провали и във Велико Търново

Политика
12:48 - 15 Ноември 2021
3366
Калоян Янков: Разочаровани сме, ДПС ни изпревари

"Разочарован съм от резултата. Разочарован съм най-вече от себе си, че не успях да направя по-добра кампания и да постигнем по-добри резултати във Велико Търново и в цялата страна. Не бяхме на висота, не отговорихме на очакванията на хората и си получихме заслуженото." Това пише председателят на комисията "Росенец" в 46-ото Народно събрание и кандидат-депутат от "Демократична България" във Велико Търново адв. Калоян Янков в отзвук след слабите резултати на обединението.

В Старопрестолния град ДБ получават едва 2 934 гласа или 5.12% от вота при обработени 72.62% секционни протоколи. Те са чак на седмо място след "Продължаваме промяната", ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС и "Възраждане".

Христо Иванов губи битката с Делян Пеевски. В Търново за ДБ тя премина под мотото "Нито глас за Пеевски!". Резултатите обаче показват, че Движението за права и свободи, което издигна Делян Пеевски именно в старата ни столица, получава 4 118 гласа (7.18%). Изправилият се срещу него на първото място в листата на ДБ Христо Иванов не печели "двубоя". ДБ има 2 934 гласа, или 5.12%.

"Искам да се извиня на всички, които повярваха, че ние ще сме лидерите на промяната от тук насетне. С подобен резултат няма как да сме лидери. Има други лидери и ние трябва да ги подкрепим и да работим заедно, за да се случи това от което всички имаме нужда - свободно и модерно общество, закон - еднакъв за всички, споделен просперитет, а не само за избрани" - пише Калоян Янков.

"Да, България и Демократична България биха пъртината и сега плащат цената. Това обаче е сладка цена. Да си участвал в сгромолясването на модела от последните години, да си се надявал, да си се страхувал, да си давал всичко от себе си, да си бил на фронтовата линия, всичко това си е струвало, защото вече има пътека. Нека тази пътека стане път и след това - магистрала. Нека всеки свободно да минава по нея.

Благодаря на всички онези всеотдайни познати и непознати съмишленици, които не пожалиха сили през трите кампании тази година, които повярваха на нашите идеи и на мен, говориха с хората, обикаляха градове и села, убеждаваха, преглъщаха сълзи с усмивка на уста … Всички вие дадохте път на новото и заслужавате поклон.

Поздравления и за победителите. Сигурен съм, че ще вървите по пътя на промяната и ние ще ви подкрепим", допълва той.