Към днешна дата: Гришо и Джокович аут от финалния турнир

Спорт
15:08 - 09 Септември 2024
1667
Към днешна дата: Гришо и Джокович аут от финалния турнир

Григор Димитров и Новак Джокович за момента са извън класирането за финалния турнир на ATP в Торино, който ще се проведе от 10 до 17 ноември.

Яник Синер спечели US Open и увеличи разликата пред преследвачите си. Италианецът има комфортна преднина от 2885 точки пред втория Александър Зверев.

23-годишният тенисист, който по-рано тази година стана първият италианец в класацията на PIF ATP (от 1973 г.), достигнал номер 1 в света, сега е в основна позиция да стане първият играч от своята страна, който си осигури номер 1 в края на годината.

Синер и Зверев са тенисистите, които вече се класираха за финалите на Nitto ATP, които ще се играят от 10 до 17 ноември. 

Вторият Зверев, двукратният шампион на Nitto ATP Finals, е само със 105 точки пред Алкарас, който бе номер 1 на ATP в края на 2022 г. Испанецът е следващият на опашката, който да си гарантира класиране за финалния турнир в Торино.

Тейлър Фриц се изкачи на пето място, като достигна до първия си голям финал на Флашинг Медоус. Американецът вече е в позиция да се класира за втори път на Nitto ATP Finals, след като направи своя дебют през 2022г.

От първите осем играчи в класацията към момента, единствената звезда, която никога не се е състезавала във финалния турнир за сезона, е осмият Алекс де Минор.

В момента извън квалификационната част са деветият Новак Джокович и десетият Григор Димитров. Сърбинът е на 45 точки от австралиеца, а българинът е на 470 точки от Демона.

Сърбинът притежава рекордните седем титли от Nitto ATP Finals и се е класирал за престижното събитие 16 пъти.

Григор Димитров спечели последния турнир за годината през 2017 година, когато се проведе в Лондон.

Само 630 точки разделят петия Фриц и деветия Джокович, така че битката за класирането на Nitto ATP Finals ще продължи да се разгаря.