Камелия Тодорова пътува през света на музиката на Sofia Summer Fest

Джаз примата изнася концерт на фестивала в Южния парк навръх Илинден

Култура
11:23 - 20 Юли 2023
1910
Камелия Тодорова пътува през света на музиката на Sofia Summer Fest

Камелия Тодорова ще представи на Sofia Summer Fest лятно издание на проекта си "Вечната музика". Концертът е на 20 юли от 19,30 часа в Южен парк II, в София. Програмата включва любими на няколко поколения джаз стандарти, поп, рок, ритъм енд блус и соул хитове.

Проектът "Вечната музика" представлява пътуване в световната музикална история. Отличава се с нови интерпретации, съвременен поглед и приемственост на българската музикална сцена. Джаз примата радва публиката с нов поглед върху класически и съвременни композиции.

Проектът "Вечната музика" непрекъснато се развива. В лятното му издание публиката ще чуе и интерпретации на песни на изпълнители от новата музикална история като Марвин Гей, Арета Франклин, Тина Търнър и други. Ще звучат и едни от най-красивите емблематични български авторски песни на Камелия Тодорова.

За този проект, неповторимата певица създава екип от млади талантливи музиканти и изпълнители – трио беквокали и квартет музиканти.

Аранжиментите на включените в концерта произведения са създадени от Юлиан Янев. Той е доказан на българската музикална сцена пианист и е ръководител на музикалния квартет. В него се включват и Щерион Пилидов - китара, Радослав Славчев - бас и Георги Марков-младши - ударни.

Камелия Тодорова, нейният екип и екипът на Sofia Summer Fest вярват, че класиката винаги е модерна. Хубава музика, приятели и добро настроение са съставките на една прекрасна лятна вечер в Южния парк навръх Илинден.