Кандидат-депутат свали украинското знаме от сградата на Столична община (ВИДЕО)

Поставянето на чужди флагове на български институции е сериозна провокация, рушене на държавността и неутралитета на България - написа лидерът на МИР Симеон Славчев

Ексклузивно
09:45 - 09 Март 2023
6877
Кандидат-депутат свали украинското знаме от сградата на Столична община (ВИДЕО)

Кандидат-депутатът от партия МИР Атанас Стефанов свали украинското знаме от сградата на Столична община. Лидерът на партията Симеон Славчев публикува видео, където се вижда как Стефанов излиза на балкона на кметския офис, сваля знамето на Украйна и го хвърля на улицата.

"На сградата на Столична община, както и на всяка друга официална сграда в България, не може се вее друго, освен българското национално знаме. Поставянето на чужди знамена на български институции е сериозна провокация, рушене на държавността и неутралитета на България, което още по-силно разделя и без това силно разделеното ни общество.
Именно за това кандидата за народен представител от партия МИР Атанас Стефанов свали от сградата на Столична община незаконно и провокативно поставеното там украинско знаме. МИР и неутралитет за България!!!" - написа Симеон Славчев под клипа.