Кандидат-кметовете на ГЕРБ и НФСБ в Пловдив в оспорван балотаж

Здравко Димитров води пред Славчо Атанасов с 3 %

Политика
17:37 - 09 Октомври 2019
3600
Кандидат-кметовете на ГЕРБ и НФСБ в Пловдив в оспорван балотаж

Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще влязат в балотажа с близък резултат като кандидатът на ГЕРБ води с 3%. Това сочат резултатите от изследване на агенция "Неохрон", проведено сред 730 пълнолетни пловдивчани през първата седмица на октомври, съобщи "Марица".

Вече е ясно, че ще има балотаж в битката за Пловдив, сигурно е и между кои двама кандидати ще е той. Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще получат близък резултат, като в момента Димитров води - 24% срещу 21%, като потенциалният максимум, който и двамата кандидати могат да получат на първия тур, е по 30%.

Здравко Димитров води в социологическите проучвания за кмет на Пловдив


Здравко Димитров е настоящ областен управител на Пловдив, а Славчо Атанасов бе кмет на града под тепетата от 2007 до 2011 г.

Дани Каназирева получава 14 на сто подкрепа с потенциал да стигне до 22%. Кандидатът на БСП Николай Радев може да разчита максимум на 10%.

При листите за Общински съвет убедително, с 35 на сто подкрепа, води ГЕРБ, следвана от тази на НФСБ-ВМРО с близо 20 процента и „Съюз за Пловдив“ и БСП с по 12-13 на сто.

Славчо Атанасов бе кмет на Пловдив между 2007 и 2011 г. 


Социологическото проучване е извършено измежду 730 пълнолетни пловдивчани на принципа "очи в очи" по домовете им с въпроси от закрит и открит тип.