Карадайъ: Ако сме сгрешили, простете! Ние прощаваме!

ДПС е пазител на мира в държавата, убеден е лидерът на Движението

Политика
20:01 - 19 Май 2019
3595
Карадайъ: Ако сме сгрешили, простете! Ние прощаваме!

"Ако сме сгрешили, простете! Ние прощаваме!", заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на предизборен митинг в Момчилград. Той даде пример с 2017 година, когато 100 000 гласа са отишли в празното, което е довело на власт в България националистите.

"ГЕРБ казват: "Ние имаме 100 000 гласа от мюсюлманите в България. Те получават политическа сила от нашите гласове, получават власт чрез нашите гласове и ползват тази власт против нас. В Европейския парламент заедно с нашите депутати отстояват езиковото многообразие. Идват в България, в нашата родина и забраняват нашия, турския език по време на предизборна кампания. Двоен стандарт, двоен аршин, лицемерие", допълни Мустафа Карадайъ.

На централния площад в Момчилград се бяха събрали активисти и симпатизанти на ДПС, народни представители, кметове на общини и населени места, председатели на общински съвети и общински съветници от цялата област Кърджали. Преди началото на митинга бяха поставени венци и цветя пред паметника на жертвите на тоталитаризма и т.нар. възродителен процес в центъра на града. 

"Нашето единство се нарича ДПС. Каузата ни е твърде голяма, за да се борим помежду си. Ние сме пазителите на мира в държавата”, каза от трибуната Мустафа Карадайъ преди да представи деветима кандидати от евролистата на Движението.

"В Европейския парламент нашите представители отстояват езиковото многообразие. Младежката организация на ДПС е най-голямата в Европа с 20 000 членове. Ние залагаме на доброто бъдеще на децата си. Нашето единство се нарича ДПС!", заяви Карадайъ.

"Ние вдигнахме високо летвата и всяваме респект. Ние винаги сме отстоявали много добре българския интерес в Европа и то не с думи, а с дела. Защитаваме интереса на всички малцинства. Трябва да спрем със спекулациите има ли представител на Кърджали в евролистата. Ние говорим само за единство”, каза от трибуната евродепутатът Неджми Али.