Карадайъ към ПП: Ще блокирате София?! Можем да изкараме 20 000 души срещу вашите 200

Лидерът на ДПС се разгневи, след като "Промяната" и ДБ напуснаха заседанието на НС

Политика
12:18 - 17 Ноември 2022
4731
Карадайъ към ПП: Ще блокирате София?! Можем да изкараме 20 000 души срещу вашите 200

Като говорим за блокажи на София, никой да не се съмнява, че можем да блокираме цялата страна. можем да изкараме 20 хил. души срещу техните 200. Така Мустафа Карадайъ отговори на предупреждението на ПП, че борбата за машинното гласуване продължава на улицата. Те и ДБ напуснаха пленарната зала.

 
Карадайъ обясни, че в миналото партията му е защитава машинния вот заради много недействителни гласове. "Имаше и много сгрешени секционни протоколи. За елиминиране и минимизирането им, ние ги подкрепяхме. Затова от 2014 г. предлагахме машинно броене на бюлетините. Доверието в крайния изборен резултат не се подкрепя. Когато един модел показва дефект, който показва недоверие в изборния резултат, е нормално да се търсят решения", обясни той.

"Някои хора с ясното съзнание, че целенасочено нарушават законите на страната, се включиха в политическите процеси на България. Те живеят с представата, че историята и живота започва от сега. За тях е по-важна венецуелската машинация да им произведе властта, отколкото доверието на българските граждани", продължи лидерът на ДПС по адрес на ПП.

"Според новите на политическия терен историята започва с тях. Не, от ДПС не приемаме Венецуелските машинации. Призвани сме да защитаваме демокрацията. Не може непрекъснато да ходим на избори", каза още той.

Според него защитата на правата на гражданите с гласуването на хартиени бюлетини е по-важно от "Венецуелскат амафия на машинациите".

"ПП продължават промяната от лошо към по-лошо. Отказват разговори за бюджета. Ние призоваваме за диалог от 2016 г. Бягат от отговорност при наличието на множество кризи", каза още Карадайъ и припомни, че от ДПС са искали експертен кабинет за усвояване на парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Според Карадайъ гласуването с машини и хартиени бюлетини ще премахне субективния фактор на вота и манипулациите, а физическият контрол ще елиминира възможността за злоупотреби.

Снимка: Агнес Методиева