Карадайъ се оттегля от мястото си на евродепутат

Актуални новини
21:42 - 26 Май 2019
4705
Карадайъ се оттегля от мястото си на евродепутат

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ потвърди, че се оттегля от евродепутатското място, което получи с вота днес. Той каза, че и досега е ходил в Брюксел и ще продължи да го прави като лидер на ДПС. "За нас тези избори са много важни. Затова председателят на ДПС беше водач на листата", уточни той. И поздрави проевропейските избиратели за вота днес, както и структурите на партията, които са работили неуморно.

"Направихме една позитивна кампания, разяснихме на нашите избиратели защо е важно да гласуват и какво трябва да се случи в ЕС. Успоредно с това обаче обяснихме и че България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Съюза", каза Карадайъ.


И добави, че целта е да може емигрантите ни да получат условия и среда да се върнат в родината си. 

"Да, може би от по-големите градове са били на почивка, но това, което ние видяхме в кампанията - че гражданите от малките села и градове не са в Европа на почивка, а са на гурбет. Ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да спрем обезлюдяването", каза още Карадайъ. 

Все пак лидерът на ДПС уточни, че конкретен анализ на изборните резултати ще бъде направен след официалното излизане на данните от ЦИК. 

Снимки: Lupa.bg