Карадайъ зове: Да спрат омразата, агресията и празните обещания

ДПС се регистрира за местните избори

Политика
11:45 - 07 Септември 2019
2915
Карадайъ зове: Да спрат омразата, агресията и празните обещания

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в местните избори на 27 октомври. Необходимите документи бяха внесени от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ други членове на партията. Пред журналисти Карадайъ направи кратко изявление. От него стана ясно, че в местните избори ДПС ще заложи на кандидати, които знаят, че властта служи за решаването на проблемите на хората.

„Тръгваме уверено, с достойни кандидати, които ще спечелят изборите с ясна визия и програма за развитие на общините и кметствата за качествено по-добър живот на българските граждани. Нашите кандидати имат капацитета и волята да създадат условия за икономически растеж и развитие на общините и регионите за подобряване на живота на хората и за осигуряване на сигурност в утрешния ден“, коментира председателят на ДПС.


Карадайъ обясни, че местната власт е най-близо до хората и затова местните избори са изключително важни и изискват отговорно отношение и поведение. "Ксенофобията, омразата, агресията, празните обещания трябва да спрат. Нека предстоящите избори са арена за битка на програми и платформи за развитие и икономически растеж на общините и регионите, за създаване на по-добри условия, за инвестиционния климат, за инвестициите в тези общини, за да има развитие, за да има бъдеще в регионите и населените места“, добави още Карадайъ.


От думите му стана ясно, че от понеделник ДПС започва консултации с регионалните си и местни структури за утвърждаване на кандидатите си. Крадайъ коментира още, че успех за ДПС ще е затвърждаване на досегашните позиции на партията: „Да, ние на Централния съвет, който проведохме преди лятната ваканция, взехме решение и определихе, че за нас целта е запазване на сегашните позиции в местната власт и разширяване на участието на ДПС в местната власт“.