Карък: Режат мераците на Банов за шеф на Народния

Политика
21:30 - 28 Април 2021
6509
Карък: Режат мераците на Банов за шеф на Народния

Министърът на културата в оставка Боил Банов се е прицелил в нов, апетитен началнически пост. Треторазрядният режисьор се натиска за директор на Народния театър, но едва ли ще му се отвори парашутът. Банов се устремил към престижното място, тъй като мандатът на сегашния шеф Мариус Донкин изтича в началото на следващата година.  

Човекът, който не реши нито един проблем на колегите си и дори не реагира, когато се продаваха ментета на Майстора в центъра на София, който допусна набедената авангардистка с артистичен псевдоним Ода Жон да нареди на маса в Националната галерия шунки и луканки във формата на женско тяло, се натискаше да оправи Народния театър, но по всичко изглежда, че парашутът му няма как да се отвори, пише anteni.bg.

Треторазредният режисьор със стаж от Хасковкия театър изпадна дори от депутатските листи на последните избори и единственият му шанс да припечелва в бъдеще е да поставя пиеси в провинцията.

„Ало, Банов” обаче хич не бил съгласен да се изявява извън столицата, след толкова време петзвезден живот по високите етажи на властта.

Министърът в оставка чакал с нетърпение да бъде обявен конкурс за ръководител на трупата в Народния през следващия период.

След като научили за мераците на скандалния министър в оставка,  актьорите в състава били истински ужасени от възможността да работят с него, още повече, че никога не се е ползвал с авторитета на талантлив творец.

Въпреки всички проблеми, които пандемията създаде не само на Народния, шефът му Мариус Донкин успя да обедини различните творчески лагери в състава и неслучайно за доста постановки трудно се намират билети. Актьорите определят ръководството му като успешно.Това е една от причините политическите сили да се обединят около мнението, че Боил Банов няма място начело на първия ни театър. За ужас на министъра на културата в оставка, и колегите му от ГЕРБ не искали да чуят за него заради безбройните скандали, в които ги въвлече по време на министерския си мандат.