Каракачанов: Нено е невинен

Политика
14:38 - 10 Януари 2020
3549
Каракачанов: Нено е невинен

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди, че министър Нено Димов е подал оставка в ареста. "Така ми каза неговият адвокат", заяви Каракачанов пред DarikNews. Лидерът на ВМРО обаче твърди, че Димов не е виновен и опита да го защити ой обаче не намира вина в действията на Димов и го защити с факти, които изреди във връзка с водната криза в Перник.

Според Каракачанов, единствената отговорност на Нено Димов е била да разписва графиците за водоподаването от язовира, подготвени от ВиК, които са на подчинение на МРРБ, а не на МОСВ.

"Не пледирам някой да е в ареста, наш или ваш! Просто казвам - един добър специалист, експерт, какъвто е Нено Димов, това сложи кръст на неговата политическа кариера. Защото след 6 месеца или година и 6 месеца, когато се установи, че той не е виновен, ще е късно - хората ще са останали с впечатлението, че той е виновникът", заявява Каракачанов.

Вицепремиерът заяви, че ВиК е към регионалното министерство, а язовир "Студена е 51% на областната управа, тоест държавна собственост, и 49% на общината.

В същото време Каракачанов разкри, че заповед на министъра не е била спазена от ВиК-Перник.

"Има един много интересен факт - през ноември ВиК заявява 1,5 млн. куб. метра, министърът ограничава и казва - "отпускам ви един милион". И въпреки това, ВиК източва 1,5 куб. м вода. Я ми кажете сега - тези факти за какво говорят?!", афектира се вицепремиерът.

Каракачанов все още не е заявил дали ще предложи нов кандидат за поста на Нено Димов.

"Рано е да се каже", бе лаконичен той.