Каракачанов: Със средния си пръст показах какво направи съдът по случая "Полфрийман"

Политика
08:59 - 22 Октомври 2019
5928
Каракачанов: Със средния си пръст показах какво направи съдът по случая "Полфрийман"

Със средния пръст, който показах в ефир онагледих какво е направил с българското общество предсрочно освободеният от затвора австралиец Джок Полфрийман, осъденн на 20 години лишаване от свобода за убийството на студента Андрей Монов, обясни днес по Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Обяснението на лидера на ВМРО бе съпътствано от словесна престрелка между него и водещия Виктор Николаев, тъй като Каракачанов се ядоса заради зададения му въпрос за показания неприличен жест. "В стоп кадър или с подменени субтитри, нещата може да изглеждат много различни. Аз онагледих какво като жест направи този човек. И сега мога пак да го направя", заяви Каракачанов.

"Добре, покажете го. Искам да видя дали пак бихте го направили", подтикна го Николаев. "Това се казва подбудителство, господин Николаев. Нали сега си говорим сериозно. За какви пръсти и събуване на гащи ми говорите", попита ядосан вицепремиерът. "Онагледих просто какво направи Полфрийман с българското общество. Забележете, че аз обяснявах, че когато той излизаше от затвора, с ехиден тон отправи много поздрави към директора на затвора, който не е искал да да излиза на свобода", припомни Красимир Каракачанов.

"Демократичният ни съд обаче се съобразява с мнението на едни правозащитници, които защитават сепаратисти, убийци и т.н. Той така показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от това да имам емоции и отношение", добави министърът. "Защо не попитате господин Калпакчиев какви дела е водил досега. С решението си за Полфрийман той показа среден пръст на обществото", настръхна още Каракачанов.

Коментирайки местните избори лидерът на ВМРО коментира, че партията му се бори за балотаж в София. Г-н Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат за кмет на София, смята Каракачанов. Той добави, че в партията все още не мислят вариант кого ще подкрепят на евентуален втори тур, ако Ангел Джамбазки не го достигне.

Каракачанов съобщи, че за предизборната кампания на ВМРО в цялата страна политическата сила е заделила около 500 000 лева, като все още не е ясно дали цялата сума ще бъде похарчена.

Вицепремиерът отрече, че носи часовник за 50 000 долара. "Тази информация се появи в едно хибридно сайтче. Часовникът, който нося, ми е подарък за 50-ия рожден ден. Часовникът ми е подарък от мой астрален близнак и струва не повече от 500 евро", поясни Красимир Каракачанов.

Войводата отрече от ВМРО да са правили договорки с ГЕРБ за местния вот в София и Пловдив. Не сме правили компромис. Елате да видите как и те си водят кампанията – и те се бият, както и ние. Подобна сделка няма, категоричен бе лидерът на ВМРО.